restaurante plaiul foii
restaurante plaiul foii
Blog Article
pensiune zarnesti plaiul foii
Peisajul certain al Parcului Național Piara Craiului este caracterizat de o creastă singuratică, ce atinge o lungime de aproximativ twenty five de km, ce este orientată pe direcția NE-SV și poziționată de-a curmezișul pe direcția standardă a crestei Carpaților Meridionali. Este cea mai lungă și cea mai înaltă creastă de calcar din țară. Înălțimea maximă a masivului este atinsă în Vârful La Om (sau Piscul Baciului) care atinge two 238m.
voie bună și eventual un partener – ca ultimă recomandare, luați cu voi voia bună și o companie plăSlashă
Cele mai frumoase lacuri din România: 10 destinații ideale pentru drumeții Iubesti natura si peisajele fermecatoare? Citeste articolul nostru despre cele mai frumoase lacuri din Romania si alege-ti urmatoarea aventura!
Observarea urșilor în cel mai mare sanctuar dedicat lor- Libearty este posibilă și în sezonul rece (cu intrări ghidate la orele ten:00 şi eleven:15), degustarea bucatelor tradiționale la pensiunile și cabanele din zonă, sau o excursie educativă la Centrul de vizitare al Parcului Național Piatra Craiului completeaza paleta largă de activități.
Aici, petrecerile nu sunt permise, asigurându-ți un sejur liniștit și plin de rate. Alege să te lași purtat de frumusețea organică a locului și să te răsfeți cu momente de relaxare în mijlocul naturii. Va asteptam cu drag sa savurati linistea si frumusetea extraordinara a zonei!
Parcul național se suprapune cu Situl Natura 2000, iar pe suprafața lui se mai întâlnesc câteva rezervații naturale, dintre care majoritatea sunt peșteri și avene:
Inainte de refugiu a fost o urcare zdravana dar in cateva moment am terminat cu ea. Am stat la acest refugiu cateva moment bune, ne-am tras sufletul ne-am pregatit phsihic si am pornit mai departe. Din cate am citit, urmeaza cea mai grea portiune.
Ce am scris mai sus sunt doar câteva sfaturi pe treatment eu le-am găsit utile pentru mine, dar recomand să vă documentați înainte de parcurgerea oricărui traseu sau mai bine să mergeți la drum cu oameni treatment fac sau au mai făMinimize trasee!
Jurnal din Islanda – Ziua 5: O zi în care am ajuns în The usa, fileără viză, iar Aurora Boreală a decis că e momentul să ni se arate
two remarks Nayara says: August seven, 2015 at nine:02 pm Mai Andrei, knowledge viitoare sa imi zici ce ai de gand sa faci, ca te ajuta bataiu’ cu toate informatiile, bine stocate pe hardul propriu si intern! Asadar si prin urmare, in primul rand, io sunt ala micu’, negru si urat! Si cam fricos din hearth! Personajul cel mai pasnic din orice combinatie de grup posibila! Despre drumetie, ce sa zic, super tura la Tremendous vremuri, cu super dotarile si accesoriile adunate de pe unde am gasit citeste mai mult si noi prin boxele comuniste nelovite inca de nebunia capitalista! Un rezumat al ideilor principale ar fi: plecare din Constanta dupa-amiaza cu trenul individual, schimbare de tren in Ploiesti la miezul noptii, tot personal si ala, inca unul de dimineata in Brasov (personal, obvious), si tot de dimineata citeste mai mult sosire in Zarnesti. Nici nu vazuseram brazii si deja cedasera niste rucsaci si niscai bocanci, probleme rezolvate cu istetime pionereasca si ac si ata de la o babuta care iscodea cu noaptea-n afla mai multe cap lumea ce trecea prin fata portii! Au urmat: (ne)somnul de peste noapte cu frica de ursi in corturile montate-n panta in fata la Cabana Curmatura, celebrele ciorbite la plic facute corespunzator citeste mai mult de tine pe buteliile minuscule cumparate de la rusi , ciorbite in care cautam cu disperare ba o perisoara, ba o fideluta, dupa caz. Ramane celebra plimbarea la Varful Ascutit si goana dupa apa . Imi aduc aminte cum mi-a cazut sticla de two litri de apa in prapastie in timp ce vorbeam la primul meu telefon mobil, un Mitsubishi Trium, dotat cu o antena numa’ buna de speriat ursu’ in cazu’ in care ii treceau niscai idei necurate vis-a-vis de persoanele noastre! two litri de apa duse pe apa sambetei si o mica contributie personala si involuntara la poluarea prapastiei respective cu niste plastic de care sigur nu va scapa in urmatorii 100 de ani ! Dupa aia tu cu Ovidiu ati facut o mica aici preumblare pe la Diana, in timp ce io cu Andrei am strabatut creasta pana la Ascutit, timp in treatment ne-am delectat pupilele gustative si ne-am potolit oleaca setea cu mult ravnitu’ compot de ananas, compot de care voi nu prea ati avut parte! Si cum pe vremurile alea lumea era mai egoista, nici voi, si nici noi nu am avut parte de apa in adevaratul sens al cuvantului pana la Ascutit, unde niste cetateni binevoitori (two baieti si o fata dragutica dar cam negricioasa) au impartit treimea de apa ramasa in sticluta lor proprie si personala.
Ei bine, la două zile de la hoinăreala până la Omu și înapoi, am pornit din nou nerăbdători să ne măsurăm puterile cu muntele.
Traseele de legătură de aici sunt: către Valea Dâmboviței prin Valea Tămașului, pe triunghi galben;
Vara se apropie cu pasi repezi asa ca deja ne gandim la turele cu cortul pe munte! La finalul lunii iunie va […]
Cazare: Pensiunile de aici sunt răsfirate pe firul văii şi beneficiază de spații imense, unde turiştii se pot bucura din plin de natură.